Klassieke Homeopathie

De homeopathische geneeskunst werkt zacht, snel en duurzaam. De basis van een homeopathisch middel komt van planten, dieren of mineralen.

Homeopathie kan ingezet worden bij iedere klacht, op fysiek, mentaal en emotioneel niveau. Je kunt denken aan chronische klachten als hormonale klachten, maag- en darmklachten, slaapproblemen, chronische vermoeidheid, reuma, allergie, eczeem maar ook aan depressie, angsten, gedragsproblemen, na een trauma en aanhoudend verdriet. Bij zwangerschap kan homeopathie ingezet worden, zonder dat het je babytje schaadt en ook bij (dreigende) complicaties rondom de bevalling en voor je pasgeboren kindje. In acute situaties kan homeopathie ondersteuning betekenen bij een ongeval, na een operatie, bij een wespensteek, heimwee, examenvrees of hooikoorts.

Wat mag je van homeopathie verwachten? 
In de meeste gevallen kan homeopathie de ziekteprocessen herstellen, waardoor alle klachten uiteindelijk kunnen verdwijnen.
Homeopathie is echter geen wondermiddel; als een ziekteproces onherstelbaar is, dan kan een homeopathisch middel dat niet oplossen. In die situaties kunnen we wel  de pijn verminderen, de bijwerkingen van reguliere medicatie afzwakken, de voortgang van het ziekteproces vertragen en de levenskwaliteit verbeteren. 

Homeopathie en ontgiften

Het effect van belastende stoffen die in ons lichaam terecht komen wordt lang niet altijd onderkend.
Als homeopaat zie ik veel situaties, waarbij de oorzaak van de klachten ligt bij stoffen van buitenaf (je kunt denken aan anticonceptie en andere hormonale behandelingen, zware metalen door b.v. werkomstandigheden, medicaties, drugs, vaccinaties).

In het begin kan het lichaam zichzelf van de belastende stoffen ontdoen, ontgiften. Dat is dankzij de organen, de lymfe, ons immuunsysteem en het zelfgenezend vermogen.
Echter als er een chronische situatie ontstaat, dan kunnen klachten optreden, omdat er een vergiftiging optreedt. De klachten beginnen vaag, maar kunnen leiden tot ernstige ziekten.
 
Door middel van verdieping in de menselijke chemische processen (denk aan de stofwisseling, ons endocriene systeem, het zenuwstelsel met de neuro transmitters, hormonen, vitamines en mineralen) kunnen we beter leren begrijpen hoe de pathologie is ontstaan.
 
Een methodiek, waarbij klassieke homeopathie gecombineerd met een ontgiften en waar nodig een toevoegen van vitaminen en mineralen, kan helpen om de gezondheid naar een hoger niveau te brengen.
 
Heb jij het idee dat jij (of je kind) klachten hebt, die zijn ontstaan door belastende stoffen van buiten af en wil je van die klachten af? Neem gerust contact met me op voor een gratis en vrijblijvend informatief gesprek over de (on)mogelijkheden en een behandelplan.

Stoppen met roken

Aan mensen die willen stoppen met roken bied ik ondersteuning. Ik ben daarvoor aangesloten bij Prostop voor de éénmalige laserbehandelingen. Daarnaast geef ik gedragsmatige ondersteuning bij het stoppen met roken volgens Medipro protocol. Voor meer informatie over beide methoden, verwijs ik naar hun website.

Als natuurgeneeskundig therapeut ben ik aangesloten bij de BATC (Stichting Belangen Associatie Therapeut en Consument) en werk ik volgens de 5 natuurgerichtie principes:
Energie: deblokkeren van de energiebanen om herstel te bevorderen;
Prikkeloverdracht: stimuleren van de impulsen van de hersenen aan de rest van het lichaam en visa versa;
Drainage: de afvoer van de afvalstoffen stimuleren, waardoor kans op klachten en ziekte verminderen;
Voeding: gezonde voeding vermindert de kans op ziekte, stimuleert het herstel van het lichaam en zorgt voor een hoog welbevinden;
Psyche/levenskunst: bewustwording van belemmerdende factoren (waaronder roken) en deze belemmeringen minimaliseren of helemaal laten verdwijnen. 

Al deze factoren spelen een rol bij het stoppen met roken en stimuleren de totaliteit van de behandeling en het herstel.

GA NAAR medipro.NL

T: 0475-85 49 09      M: 06-129 53 894